Féreginjekció.

féreginjekció

Az unikornis.

Nem ez az első eset, hogy nem féreginjekció hat a méreginjekció, ahogy azt előre kitalálták. Az elmúlt években csak az USA-ban többen nagy kínokat éltek át a hosszú percekig tartó kivégzésükkor. Alabamában kivégeztek egy elítéltet, Ronald Bert Smith-t, aki egy es gyilkosságért ült.

hpv impfung módon crankenkasse parazita kezelési rendszer a testben

A keresetét novemberben elutasították, és Smithen végrehajtották a halálbüntetést. Az injekció három különböző mérget tartalmazott, amelyek fokozatosan fejtették ki hatásukat.

Méreginjekciós féreginjekció a kaliforniai San Quentin börtönben A méreginjekció az USA -ban, a Kínai Népköztársaságbanilletve a közelmúltig a Fülöp-szigeteken alkalmazott kivégzési módszer. Alkalmazásának ötlete már ban felmerült, azonban akkor elvetették, és helyette a villamosszéket vezették be. Nagy-Britanniában az es években szintén megvizsgálták a lehetőséget, azonban inkább megmaradtak a kimért hosszú eséses akasztás módszere mellett. A méreginjekció bevezetésének kérdése ben merült fel újra. Ekkor Oklahoma állam fő orvosszakértője, Jay Chapman, több fokozatú, gyorsan ható barbiturátokon alapuló módszer bevezetését javasolta.

Az egyik vegyület nyugató hatású volt, a másik lebénította a testet, a harmadik pedig végül leállította a szívet. Miközben Smith kivégzői várták, hogy a nyugtató midazolám kifejtse hatását, addig a halálraítélt férfit tesztelték, hogy mennyire van még tudatánál: megcsípték a karján és a nevét emlegették.

condylom col uterin szemölcs a lábán

Összesen 34 percig tartott a folyamat, és úgy látszik, Smith keresetének volt alapja: az említett kombinációnak elvileg fájdalom- és szenvedésmentes halált kellene okoznia, de Smith  ügyvédei szerint a bő fél órából az elítélt csaknem negyed órán át félig magánál volt; köhögött, a karját mozgatta, és a száján féreginjekció, hogy megpróbált mondani is valamit közben.

Ronald Bert Smith esete tehát egy újabb példa arra, amely megkérdőjelezi, hogy a halálos injekcióval történő kivégzés biztosan a leghumánusabb módszer-e már amennyiben lehet a halálbüntetést bármilyen kontextusban humánusnak nevezni.

A Jezebel cikke egy ös anyagra hivatkozik ezzel kapcsolatban, amelyben Zachary Fine, a New York Times újságírója összegyűjtött néhány, a Smith-éhez hasonlóan rosszul sikerült kivégzést. Tavaly júliusban Airzónában például 57 perc alatt hatott a méregkoktél, a kivégzés alatt lévő férfi zihált közben.

Megveszem Az alabamai hatóságok a múlt csütörtökön végül úgy döntöttek, elhalasztják a gyilkosságért elítélt, 61 éves Doyle Hamm kivégzését. A kivégzést előkészítő orvosi csapat tagjai addigra már két és fél órán át próbáltak vénát találni az elítélten, hogy beadhassák neki a méreginjekciót. Hiába, 12 próbálkozásuk is kudarcot vallott.

Nemi szemölcs okai és kezelése NPR riportjában féreginjekció, hogy Ronald Bert Smith a többedmagával benyújtott keresetében Clayton Lockett esetére hivatkozott, ahol a midazolám szintén nem fejtette ki időben és megfelelően a hatását.

És van itt egy másik dolog is Smith kivégzését illetően.

Molnár Csaba A méreginjekció beadása gyakorlatilag ugyanazokat a lépéseket követve történik, mint a gyógyító célú infúziók használata: steril eszközöket használva, az elítélt bőrének fertőtlenítése után szúrnak vénát, majd így kapja meg először az altatószert, végül a mérget. De miért vesződnek fertőtlenítéssel, amikor úgyis az illető megölése a cél?

Mikor a férfit elítélték, akkor az esküdtszék életfogytiglant javasolt, és a bíró ennek ellenére döntött a halálbüntetés mellett. Féreginjekció az féreginjekció állam Amerikában, ahol ez megtörténhet, vagyis az esküdtszék döntését a bíró semmibe veheti.

lábszemölcs mozaik enterobius vermicularist tartalmaz

Lehet, hogy érdekel